محصولات خشکبار تنوع بسیار زیادی دارند که هر کدام از آنها فواید خاص خود را دارند و تاثیرات فراوانی در سلامت بدن بر جای میگذارند. در این مقاله قصد داریم در مورد خرما کنجد صحبت کنیم . با ما همراه باشید.
فواید کنجد
از ویژگی های برتر دانه کنجد می توان به این مورد اشاره کرد که از ایجاد چین و چروک بر روی پوست جلوگیری می کند. بدین صورت که روغن موجود در دانه های کنجد از آسیب اشعه ماورا بنفش پیش گیری می کند. هم چنین محتوای بالای روی در کنجد در تولید کلاژن نیز کمک شایانی می کند. کلاژن نیز موجب ایجاد الاستیسیته و ترمیم بافت های آسیب دیده می شود. با مصرف منظم روغن کنجد از سرطان پوست پیش گیری کنید.
مصرف کنجد برای سلامتی استخوان ها:
طبق مطالعات انجام یافته یک مشت دانه کنجد بیش تر از یک لیوان شیر، دارای کلسیم است. هم چنین وجود روی در این دانه ها چگالی مواد معدنی استخوان ها را افزایش می دهد.
خاصیت شگفت انگیز کنجد برای کاهش اضطراب:
وجود منیزیم و کلسیم به عنوان دو ماده معدنی در کنجد باعث کاهش استرس و اضطراب می شود. هم چنین علاوه بر این ها ویتامین های تیامین و تریپتوفان در کنجد نقش آرامش بخش کننده را دارند و در تولید سروتونین بسیار موثر هستند. لازم به ذکر است که سروتونین می تواند در کاهش درد، بهبود خلق و خواب نیز مفید باشد.
پیش گیری از سرطان با خوردن کنجد:
از خواص کنجد که بسیار با ارزش و مهم نیز تلقی می شود، وجود ترکیبات ضد سرطانی مانند اسید فیتیک، منیزیم و فیتوسترول ها در آن است. فیتوسترول در دانه های کنجد بیش تر از سایر آجیل ها است.
غنی بودن کنجد از پروتئین
پروتئین بیست درصد از دانه کنجد را در بر می گیرد و می تواند یک منبع خوب برای تامین پروتئین لازم بدن باشد.
خواص مصرف خرما با کنجد
1- سلامت و قدرت استخوان:
کنجد با توجه به دارا بودن فیبر فروان و خرما به علت داشتن مقدار قابل توجهی از مواد معدنی موجود در خود، غذایی عالی برای تقویت استخوان ها و مبارزه با بیماری های دردناک و ناتوان کننده مانند پوکی استخوان است. این ترکیب حاوی سلنیوم، منگنز، و منیزیم هستند که همه آنها از نظر رشد و تقویت استخوان ها ، به خصوص در زمان پیری که استخوان به تدریج رو به ضعیف شدند میروند بسیار مفید است . بنابراین، خرما را با کنجد مصرف کنید تا استخوان هایتان را تقویت کنید !!
2-رفع یبوست:
خرما و کنجد اغلب جزء غذای ملین ( ضد یبوست ) طبقه بندی می شود . برای رسیدن به این هدف باید خرما را در طول شب خیس کرده و صبح خیس خورده ی آن را با کنجد ترکیب کرده و آن را میل کنید . این ترکیب حاوی مقادیر بالایی از فیبر است ، که در ارتقاء حرکات سالم روده و عبور راحت تر غذا از طریق روده مفید می باشد که می تواند نشانه های یبوست را از بین ببرد.
3- اختلالات روده ای:
وجود محتوای نیکوتین در خرما، برای درمان بسیاری از اختلالات روده مفید است. مصرف مداوم از خرما باعث مهار رشد موجودات پاتولوژیکی می شود. از لحاظ گوارشی، خرما و کنجد حاوی فیبر های محلول و نامحلول و همچنین بسیاری از آمینو اسیدهای مفید هستند که می تواند هضم غذا را تحریک و آن را کارآمدتر کند، این امر بدین معناست که مواد مغذی بیشتری توسط دستگاه گوارش جذب و وارد بدن می شوند.
4- کم خونی :
ترکیب کنجد و خرما دارای مواد معدنی زیادی است که برای بسیاری از بیماری های مختلف مفید واقع شده. اما میزان قابل توجه آهن ، آنها را تبدیل به یک مکمل غذایی مناسب برای افراد مبتلا به کم خونی می کند. سطح بالای آهن موجود در خرما و کنجد ، کمبود ذاتی آهن را در بیماران آنمی با افزایش انرژی و قدرت و با کاهش احساس خستگی جبران میکند.
5- آلرژی:
یکی از جالب ترین جنبه های خرما و کنجد ، حضور گوگرد آلی در آنها است که یک عنصر رایج در مواد غذایی به حساب نمی آید ، اما شامل فواید ارزشمند زیادی برای سلامتی است ، از جمله کاهش واکنش های آلرژیک و آلرژی فصلی.