خرما یکی از شیرین ترین میوه های موجود در طبیعت است که از حدود 6000 سال قبل تا کنون و یا حتی بسیار قبل تر توسط انسان استفاده می شده است. خرما خواص بسیاری دارد و بسیاری از پیشوایان ما به خوردن این میوه توصیه های فراوان داشته اند و حتی برخی از آنها مانند امام علی (ع) نیز در نخلستان ها به پرورش این میوه مشغول می شده اند.
خرما در تمامی کتب آسمانی نام برده شده است و بسیاری از دانشمندان ما، دانشمندان غربی و شرقی و اغلب پزشکان به مصرف این میوه در طول روز تاکید کرده اند و بسیاری از این علما و دانشمندان قدیمی و سنتی و جدید مصرف خرما بصورت ناشتا را بسیار توصیه کرده اند. اما واقعا چرا تاکید به مصرف خرما بصورت ناشتا و یا با معده خالی زیاد شده است؟
چرا باید خرما را صبح ناشتا بخورید؟
• ارزش غذایی خرما زیاد است و آن را در هرم غذایی جزو میوهها محسوب میکنند. مصرف چند عدد خرما نیاز بدن به یک واحد میوه را جبران میکند.
• خرما مقدار زیادی قند ساده دارد و به سرعت جذب خون میشود؛ پس در افطار برای رفع گرسنگی مناسب است. البته افراد دیابتی، چاق یا کسانی که اضافه وزن دارند از مصرف زیاد خرما پرهیز کنند.
• خرما ۲۵درصد ساکاروز و ۵۰درصد گلوکز دارد و از این رو پرکالری است و خوردن آن در سحر برای حفظ انرژی مفید است. این را هم فراموش نکنید که خرمای خشک، نسبت به خرمای تازه و رطب کالری بیشتری دارد.
• خرما مقادیر زیادی ویتامینهای آ (A)، بِیک (B1)، بِدو (B2) و سی (C) دارد و نیاز بدن را تا حدود زیادی تأمین میکند. گروه ویتامینهای ب برای دستگاه عصبی بدن مورد نیاز و آرامبخش است. جالب است بدانید که این ویتامین مانع خشونت میشود. ویتامین آ نیز کمک میکند کلسیم خرما بهتر در بدن جذب شود.
• خرما املاحی چون سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر و آهن دارد. البته سدیم خرما کم است و مصرف کم آن برای کسانی که فشارخون دارند مشکلساز نیست. چند عدد خرما، نیاز روزانهی آهن بدن را که ترمیمکننده و سازندهی گلبولهای قرمز خون است، برطرف میکند. بنابراین خرما برای درمان کمخونی نیز مفید است.
• خرمای تازه و مرطوب، پانزده تا سی درصد آب دارد که در کنار بافت فیبری خرما، برای دستگاه گوارش مفید است و ضد یبوست و خشکی پوست است.
• خرما خستگی ناشی از روزه یا فعالیت سنگین را کمتر میکند و برای قوای جنسی نیز مؤثر است؛ بویژه اگر با شیر خورده شود.