آیا خرما حساسیت زاست

26 بهمن 1399

آیا خرما حساسیت زاست

میوه خرما یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین میوه ها در سراسر جهان است! این میوه یکی از غذاهای عالی است زیرا سرشار از مواد مغذی عالی و خوب، ویتامین ها ، آنتی اکسیدان ها ، فیبرها (مناسب برای کاهش وزن) و مواد معدنی است بنابراین به برخی از بیماری ها کمک کرده و درمان می کند. اما با این همه مزایای خرما ، این میوه می تواند برای کسانی که به آن حساسیت ایجاد می کنند، مشکلات زیادی ایجاد کند.
علائم آلرژی
خرما میوه های خشک و شیرین خوراکی است. تولید کننده برتر این میوه مصر است. آنها مقدار زیادی از مواد مغذی ضروری را در بدن تأمین می کنند. میوه خوراکی و قابل خوردن است. خرما منبع خوبی از فیبر، قند و انرژی است. به همین دلیل، به نظر می رسد که آنها قدرت درمانی دارند. خرما قرمز از فواید زیادی برای پوست برخوردار است، اما یک سؤال در ذهن وجود دارد که آیا خرما برای آلرژی نیز مفید است؟. جواب این سوال را می توان اینگونه پاسخ داد که، اگرچه برای سلامتی و سوخت و ساز مناسب بدن مفید است، اما این میوه ممکن است حاوی چندین نوع علائم حساسیت نیز باشد و حتی خود خرما آلرژی زاست .
علائم حساسیت به خرما
علائمی که در زیر به آنها اشاره شده از علائم کلی حساسیت ها به شمار می روند! همه آنها در حساسیت به خرما دیده نمی شود. پس این موارد را به علائم اصلی که در زیر آورده ایم اشتباه نگیرید. علائم حساسیت به صورت کلی عبارتند از :
•    علائم بینی: بینی آبریزش بینی ، بینی کثیف و گرفتگی ، عطسه مکرر و خارش بینی
•    علائم چشم: خارش چشم ، قرمزی ، تورم ، اشک و حساسیت به نور
•    علائم تنفسی: احساس کمبود هوا و نفس کشیدن با خس خس
•    علائم عمومی بدن: خستگی و عصبی بودن
مشکلات و عوارض خرمای بی کیفیت
اغلب مشکلات و عوارض خرما مربوط به خرمایی است که کیفیت و سلامت خود را از دست داده است. در واقع خرما تا زمانی که تازه مصرف شود و به خوبی شستشو داده شود شاید برخی از عوارضی که در ادامه توضیح داده خواهد شد را نداشته باشد اما در صورت استفاده خرما بی کیفیت که اغلب توسط تولیدی های بدون مجوز و نا معتبر تولید می شوند عوارض خرما خطرناک خواهد شد.
در ادامه مشکلات و عوارض خطرناکی که به دلیل خوردن خرما نا سالم و بی کیفیت خود را نشان می دهند با هم مرور خواهیم کرد:
1- دل درد ناشی از خوردن خرما
در برخی از تولیدی های خرما که اغلب بصورت کارگاهی و بدون مجوز کار بسته بندی خرما را انجام می دهند برای اینکه شرایط نگهداری طولانی مدت خرما را ندارند از ماده ای شیمیایی به نام سولفیت برای این کار استفاده می کنند. سولفیت ماده ای شیمیایی خطرناکی است که استفاده از آن برای نگهداری طولانی مدت خرما و یا از بین بردن کپک ها و باکتری های خرما انجام می شود.
افرادی که اقدام به خرید این نوع خرما می کنند و آنها را بدون شستشو و یا با شستشوی کم مصرف می کنند این سولفیت ها را وارد بدن خود خواهند کرد. در برخی از افراد حتی با کمترین میزان مصرف واکنش دل درد، ترش کردن، سوزش معده و یا دل پیچه ظاهر می شود.
بر خلاف تصور همگان این به دلیل مصرف خود خرما در اغلب موارد نیست بلکه این سولفیت است که باعث بروز این عوارض و مشکلات می شود. بدتر اینکه خرما ها اغلب له می شوند و یا آسیب می بینند که این به دلیل بافت نرم و شکننده آنها است. این موضوع باعث می شود که سولفیت داخل خرما نفوذ کند و به راحتی و با شستشو هم از بین نرود.
2- خارش ها و حساسیت های پوستی
یکی دیگر از عوارض خطرناکی که با مصرف خرما بی کیفیت خود را نشان می دهد، خارش های پوستی و یا حساسیت های پوستی است. بعضا این به دلیل مصرف بیش از اندازه خرما است که باعث تعادل طبع بدن و غلبه گرمی در بدن اتفاق می افتد و با نخوردن خرما در چند روز مشکل بر طرف می شود.
اما در اغلب موارد این حساسیت ها یا به دلیل همین سولفیت استفاده شده بر روی خرما است و یا عدم شستشوی خرما اتفاق می افتد. خرما شیرین و چسبناک است و این باعث جذب آلاینده های طبیعی و غیر طبیعی می شود و در صورت عدم شستشو و مصرف خرما می تواند به راحتی باعث بیماری افراد و یا بروز علائم حساسیت بر روی پوست شود.
3- می تواند باعث حملات آسم شود
تحقیقات زیادی بر روی این موضوع که خرما باعث بروز بیماری آسم می شود و یا این بیماری را تشدید می کند هنوز انجام نشده است. اما از آنجا که خرما می توان باعث بروز برخی از آلرژی ها شود و یا حساسیت هایی را ایجاد می کند، و قبلا نیز نشانه های از تشدید بیماری آسم در افراد مبتلا به این بیماری در زمان مصرف خرما دیده شده است بهتر است در مصرف خرما بخصوص خرما الوده بیشتر دقت شود.
بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که خرما آلرژی زا هست اما باعث آسم نمی شود و آنچه که این بیماری را تشدید می کند مصرف خرما بصورت نشسته و یا غیر بهداشتی است و در واقع این گرد و خاک و غبار موجود بر روی این خرما ها است که باعث تشدید این بیماری می شود. در هر صورت به نظر می رسد بهتر باشد در مصرف خرما بخصوص افراد دارای بیماری آسم و حساسیت های تنفسی دقت بیشتری شود.
4- پوشش مومی مضر خرما
متاسفانه در برخی از کارگاه ها و شرکت های غیر مجاز برای اینکه خرما فاسد و خرابشان فروش برود و بتوانند مشتری خود را فریب دهند اقدام به استفاده از نوعی موم براق کننده بر روس خرما ها می کنند که به واکس خرما نیز بعضا شناخته می شود. این پوشش مومی کاملا غیر خوراکی و غیر بهداشتی و کاملا شیمیایی است و به راحتی باعث بروز بیماری و مشکلات گوارشی شدید خواهد شد.
این موم ها متاسفانه فقط ظاهر خرما را براق و جذاب می کند ولی اغلب به منظور پوشش کپک ها و بافت خراب شده خرما استفاده می شود که خود این کپک ها عامل بیماری و مشکلات گوارشی هستند که حتی در صورت مداومت در مصرف این خرما ها خطرات بسیار جدی تری هم می تواند سلامت انسان را تهدید کند.
5- بیماری نوزادان با مصرف خرما
دیده شده است که برخی از خانواده ها اعتقاد دارند که خرما می تواند به تقویت بنیه کودک و نوزاد کمک کند. این ایده ، ایده بسیار اشتباهی است. خرما میوه پر کالری، پر چربی و پر از پروتئین است که این به مفهوم این است که علی رغم داشتن فیبر زیاد و کمک به دستگاه گوارش بزرگسالان ولی اصلا برای پتانسیل معده و روده نوزاد سازگاری ندارد و در واقع نوزاد نمی تواند خرما را هضم کند و می تواند خطر برگشت به گلو و خفگی برای نوزاد به همراه داشته باشد.
ضمن اینکه همانگونه که بیان شد خرما اگر فاسد و یا دارای کپک باشد و یا از واکس خرما و یا سولفیت بر ریو خرما استفاده شده باشد خطر استفاده از خرما برای نوزادان به مراتب بیشتر خواهد شد و نباید از این موضوع به سادگی عبور کرد.