این سوالی است که ذهن اکثر مادران را درگیر کرده است. خرما حاوی مواد مغذی است که برای سلامت قلب مفید است و باعث رشد کودک میشود. بنابراین میتوانید خرما را در رژیم غذایی کودک خود بگنجانید. خرما به عناصر غذایی مورد نیاز برای رشد کودک افزوده میشود زیرا شیر به تنهایی قادر به فراهم کردن رشد کودک نیست. با این وجود بهتر است قبل از دادن خرما به کودک در مورد حساسیتهای غذایی آن با پزشک متخصص مشورت کنید.
چه زمانی می توانید خرما را به رژیم غذایی کودک اضافه کنید؟
فراهم کردن مقدار درست و مورد نیاز مواد مغذی و تعادل در رژیم غذایی کودک برای رشد مداوم کودک شما بسیار مهم است. بنابراین، زمانی که کودک شما بزرگتر میشود نیاز او به مواد مغذی هم بیشتر میشود بنابراین بهتر است به کمک خوراکیهای مقوی و پرخاصیتی مانند خرما به سرعت رشد کودک خود کمک کنید. زمانی که کودک شما حدودا ۶ ماهه یا بیشتر باشد، یا بعد از این که شروع به خوردن غذاهای جامد یا نیمه جامد میکند میتوانید به کودک خود خرما بدهید.
دقت کنید تا زمانی که کودک شما شروع به خوردن غذای جامد نکردهاست خرما را به او معرفی نکنید. خرما باید در تکههای کوچک برای آزمایش اینکه کودک به غذای جدید چه واکنشی نشان میدهد، معرفی شود. خرما را میتوان با دیگر میوهها در یک زمان معرفی کرد.
از خرمای بخارپز شده استفاده کنید تا کودک به راحتی بتواند آن را بجود. شما میتوانید برای دادن خرما به کودک، آن را پوره کنید تا به راحتی مصرف شود.
فواید دادن خرما به نوزاد:
با گذر از ماه ششم بعد از تولد، شیر مادر و یا شیر خشک نمی تواند تمامی نیازهای بدن دلبندتان را فراهم کند و اضافه کردن یک به یک مواد غذایی نظیر خرما به رژیم غذایی روزمره او ضروری است. برخی از فواید خرما در زیر ذکر شده است:
1 . مبارزه با اختلالات روده: خرما درمان خانگی مفیدی برای مشکلات روده است. خرما با ارگانیسمهای انگلی مبارزه و به ایجاد کلونیهای باکتریایی مفید برای روده کمک میکند.
2 . محافظت از کبد: کبد در کودکان بسیار مستعد آلودگی باکتریایی و عفونت ویروسی است. برای همین است که میبینید شیرخوار شما به سادگی به مشکلات کبدی مانند زردی، هپاتیت و تیفوس مبتلا میشود. مطالعات نشان میدهد که خرما خاصیت محافظت از کبد دارد و از همین رو گنجاندن آن در رژیم غذایی شیرخوار میتواند به این مسئله کمک کند.
3 . درمان زخم معده: خرما به همراه درمان عادی میتواند اسید معده و زخم معده را کاهش دهد. ولی باید حتما پیش از اضافه کردن خرما به رژیم غذایی شیرخوار با پزشک او مشورت کنید.
4 . برای دندانهای قوی: میتوانید خرماهای کاملا رسیده را برای تقویت دندانها به شیرخوارانی که در حال دندان درآوردن هستند بدهید. دندان و لثه با جویدن خرما فعالیت لازم را انجام میدهند و رشد سریعتر و محکمتری خواهند داشت.
5 . هنگام تب مواد مغذی بیشتری میرساند: خرما را در شیر بزنید و هنگام تب، سرفه و آبله به شیرخواران بالای یک سال بدهید. این ترکیب سرشار از مواد مغذی است که به درمان سریع کمک میکند.
6 . درمان اسهال خونی: کودکان ممکن است به خاطر عفونت باکتریایی روده بزرگ به اسهال خونی مبتلا شوند. خرما میتواند به کنترل این عارضه کمک کند.
7 . برطرف کردن یبوست: خرما با یبوست که از مشکلات شایع در میان شیرخواران است مبارزه میکند. فیبر رژیمی موجود در آن باعث حجیم شدن مدفوع میشود و آن را نرم میکند.
8 . تقویت بینایی: ویتامین A بالا در خرمای رسیده بینایی کوچولوی شما را تقویت میکند و از این رو سلامت چشم را بالا میبرد.
9 . تقویت سیستم ایمنی: آنتیاکسیدانها و رادیکالهای آزاد موجود در خرما با بسیاری از عفونتها مبارزه و سیستم ایمنی شیرخوار را بصورت روزانه تقویت میکند.
10 . هموگلوبین را بهبود میبخشد: آهن بالای موجود در خرما مقدار هموگلوبین را در گلبولهای قرمز خون بالا میبرد و رشد سالم و عدم کمخونی را تضمین میکند.