خرما برای کبد چرب

26 بهمن 1399

خرما برای کبد چرب

خرما برای کبد چرب خوب است ؟
در ایران نخل و خرما از دوران باستان و پیش از هخامنشی کشت می‌شده. در ادبیات ساسانی از جمله در کتاب بندهشن از نخل یاد شده‌است. منابع چینی از ایران (در زبان ایشان بوسی، تلفظ چینی پارسی) به عنوان سرزمین نخل خرما که در نزدشان به نام عناب پارسی و عناب هزارساله مشهور بوده، یاد کرده‌اند. در پایان سده نهم میلادی، نخل خرما را از ایران به چین برده و در آنجا کشت کرده‌اند. در میان کشورهای اروپایی اسپانیا پیشینه بیشتری در کشت خرما دارد.
از برگ و شاخه درخت خرما سبد و زیرانداز تهیه می‌کنند. از هسته آن نان و از میوه خرما شراب و عسل. مردم صحرا هسته درخت خرما را آرد کرده و از آن نان می‌پزند یا در این هسته را بو داده و از آن به‌عنوان قهوه استفاده می‌کنند زیرا دم کرده آن بسیار مطبوع است و یا حتی این در را در آب برای چند روز خیس کرده و به‌عنوان غذای مقوی به شتر های خود می‌دهند.
خواص بسیار خرما بر هیچ کس پوشیده نیست، کسی را پیدا نمی کنید که نداند که خرما چقدر مفید است، حتی در آیات قرآن هم در مورد خرما صحبت شده است، اما آیا خرما برای کبد چرب هم مفید است ؟
خرما برای کبد چرب
نباید در مصرف خرما زیاده روی کرد، چرا که مصرف بسیار بالای آن موجب آسیب به کبد و طهال، افزایش فشارخون، جوش دهان و پوسیدگی دندان ها می شود. در خوردن آن افراط نکنید، چرا که دارای قند زیادی است در این صورت آنهایی که لوزالمعده حساس دارند یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آنها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند.
خواص خرما بر کبد چرب چیست؟
از آنجایی که مصرف مواد قندی می‌تواند منجر به تجمع آن‌ها و تشکیل چربی‌های مازاد شود، شاید برایتان جالب باشد که ماده قندی می‌تواند در رژیم غذایی افراد مبتلا به کبد چرب قرار گیرد. در ادامه به توضیح نقش خرما در رژیم غذایی افرادی که از چربی کبد رنج می‌برند، پرداخته‌ایم.
کاهش وزن اولویت اول
یکی از الزاماتی که پزشکان برای افراد مبتلا به کبد چرب بیان می‌کنند، کاهش وزن است. کاهش وزن به کاهش چربی کبد کمک شایانی می‌کند. خرما میوه‌ای غنی از فیبر است. فیبرها سرعت فرایند هضم را کاهش می‌دهند و این موضوع به کاهش وزن کمک می‌کند. علاوه بر آن مواد قندی در خرما می‌تواند میزان ولع افراد به مواد شیرین را کم کند.
خرما کلسترول ندارد
کلسترول عامل اساسی و مهم به وجود آمدن کبد چرب است. همچنین افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند ممنوعیت مصرف کلسترول را تجربه خواهند کرد. خرما عاری از کلسترول است، پس ممنوعیتی برای مصرف آن در زمان بیماری ندارید. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که هیچ‌گاه حد تعادل را فراموش نکنید. هر ماده مفید در صورت مصرف بیش‌ازحد می‌تواند خطرآفرین باشد.
خرما غنی از اسیدهای چرب
یکی از مواد توصیه‌شده برای کنترل بیماری کبد چرب و کاهش اثرات و عوارض آن امگا 3 است. خرما منبع اسید چرب امگا 3 بوده و به بهبود شرایط شما کمک می‌کند.
خواص آنتی‌اکسیدان خرما
افرادی که به چربی کبد مبتلا می‌شوند دچار التهاب آن نیز می‌شوند. آنتی‌اکسیدان‌ها با خواص ضدالتهابی این عارضه را کاهش خواهند داد. خرما با بهره‌گیری از خواص آنتی‌اکسیدان‌های مختلف خود به فرد کمک خواهد کرد که التهاب کمتری داشته باشد.
ترشح انسولین
در صورت ترشح ناکافی یا عملکرد ناصحیح انسولین، سلول‌ها، گلوکز را به‌عنوان ماده مغذی دریافت نمی‌کنند که این موضوع منجر به تجمع قندها و تبدیل آن‌ها به چربی می‌شود. خرما حاوی منگنز است که این ماده غذایی به تقویت غده پانکراس کمک می‌کند. غده پانکراس علاوه بر ترشح انسولین به ترشح آنزیم‌هایی خواهد پرداخت که پروتئین‌ها و چربی‌ها را نیز تجزیه خواهند کرد.