«خرما» یکی از میوه هایی است که سرشار از ویتامینهای مختلف است و تحقیقات نشان می دهد که خرما سرشار از پتاسیم بوده که برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است. کسانی که با معده خالی، زیاد خرما مصرف می کنند کمتر دچار کم خونی و رنگ پریدگی می شوند و بدنی سالم و مقاوم در برابر باکتریها و ویروسها خواهند داشت؛ به خاطر وجود ویتامین B، خرما میوه خوبی برای تعادل اعصاب و نیز باعث رشد است.
فسفری که در خرما وجود دارد باعث سر زنده نگاه داشتن سلولهای عصبی می شود؛ خرما برای کمبود آهن بسیار مفید است. خانم هایی که خرما مصرف می کنند و به جای قند و شکر با دم نوشها، خرما مصرف می کنند 70% کمتر دچار کم خونی و رنگ پریدگی پوستی می شوند و بدنی سالم و مقاوم در برابر باکتریها و ویروسها دارند.
خوردن چند عدد خرما در روز ، آهن روزانه بدن شما را تأمین می کند. همچنین خرما حاوی ویتامین C و فیبر است که باعث افزایش جذب آهن می شود. محققان در سال (2015) دریافتند که استفاده از خرما در درمان IDA کودکان مفید است و میزان آهن موجود در 100 گرم خرمای سیاه 166.5 میلی گرم گزارش شده است. این میوه خشک بسیار شیرین با انرژی فراوان و فوق العاده مغذی به همین علت دارای جایگاه ویژه ای است. خرما منابع کافی آهن را فراهم می کند که باعث افزایش سطح هموگلوبین در خون می شود. با این حال، اکثر پزشکان توصیه می کنند که افراد دیابتی به دلیل داشتن قند زیاد، از خوردن خرما پرهیز کنند.
پس می توان گفت خرما برای کم خونی و کمبود آهن بسیار مفید است. همچنین در بین میوه ها، خرماست که از این سه عنصر برخوردار است.
• فولات (ویتامین B9)
• ویتامین B12
• ویتامین C
آیا در خرما آهن زیاد است؟
مغز استخوان (در مرکز استخوان) برای تولید هموگلوبین به آهن نیاز دارد. همانطور که می دانید هموگلوبین بخشی از گلبول قرمز است که اکسیژن را به اعضای بدن منتقل می کند.
کمبود آهن باعث می شود بدن هموگلوبین کافی برای گلبول های قرمز تولید نکند. در نتیجه کم خونی به دلیل کمبود آهن ایجاد می شود. آهن موجود در میوه خرما بسیار زیاد است. بنابراین ، ترکیب آهن و فولات برای رشد گلبول های قرمز یا تولید گلبول های قرمز در بدن بسیار مؤثر است. فولات ماده لخته خون است. وجود فولات به همراه آهن و ویتامین B12 یکی از مهمترین دلایل خون سازی در بدن است. در بین میوه ها، خرما نیز از این سه عنصر بسیار مهم برخوردار است. از همین رو است که زنان باردار برای جلوگیری از کمبود آهن از ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان باید از آهن درمانی استفاده کنند.
مقدار مصرف خرما در روز
خوردن روزانه ۳ تا ۵ خرما می تواند اسید فولیک ، آهن و ویتامین های B12 و C بدن را تأمین کند. با چنین مصرفی خرما برای کم خونی، بهبود تولید گلبول های قرمز و جلوگیری از فقر آهن موثر است . خوردن مقدار مناسب خرما به همراه برخی غذاهای دیگر مانند کشمش یا برخی آجیل مانند پسته و بادام باعث می شود بدن زنان و مردان از کم خونی محافظت شود.