آیا خرما قند خون را بالا می برد؟

26 بهمن 1399

آیا خرما قند خون را بالا می برد؟

آیا بیماران دیابتی می توانند خرما بخورند؟

آیا خرما برای دیابت مناسب است؟ مطالعات ثابت می کند که وقتی افراد دیابتی خرما می خورند، برخلاف تصور رایج، قندخون آنها زیاد نمی شود. به راحتی می توان گفت که مصرف خرما طیف گسترده ای از فواید سلامتی را برای فرد فراهم میکند.

قند خرما برای بیماران دیابتی: بیشتر مردم خرما را به عنوان یکماده غذایی ایده آل در نظر می گیرند. خرما یک غذای کامل، فاقدکلسترول، و با چربی بسیار کم و طیف وسیعی از مواد مغذیبرای بدن ما است. اما جدا از این خصوصیات شگفت انگیز،خرما حاوی مقدار زیادی قند است. 5 عدد خرما حدود 31 گرمفروکتوز دارد.

خرما حاوی 80 درصد قند (از نظر وزنی) است. این مقدار بسیاربیشتر از سایر مواد غذایی مانند غلات شیرین می باشد. با اینحال ، مقدار قند موجود در خرما هیچ تأثیر مضری بر سطح قندخون بیماران ندارد. برای اثبات این گفته ، برخی از دانشمندانگروهی از افراد را آزمایش کردند و از آن ها خواستند که به مدتیک ماه مقدار زیادی خرما مصرف کنند. در پایان ماه ، وزن وسطح قند خون افراد ثابت بود و آنها همچنین بهبود قابلتوجهی در میزان تری گلیسیرید و آنتی اکسیدان خود نشاندادند.

فواید خرما برای بیماران دیابتی چیست؟

خرما دارای GI پایین و میوه ای سالم است

هرچه شاخص گلیسمی مواد غذایی بالاتر باشد، خطر افزایشسطح قند در جریان خون بیشتر خواهد بود. به همین دلیل استکه به بیماران دیابتی گفته می شود از غذاهایی که مقیاس GIپایین تری دارند استفاده کنند. به همین دلیل است که خرما بهبیماران دیابتی توصیه می شود زیرا دارای خواص گوارشیبسیار سالم هستند. مطالعات نشان داده است که انواع مختلفخرما دارای شاخص های گلیسمی متفاوتی است که بطورگسترده ای از 35 تا 55 می باشد.

خرما حاوی گلوکز و فروکتوز است

میوه خرما در مراحل اولیه بلوغ حاوی مقدار زیادی ساکارزاست. با بالغ شدن بیشتر میوه، ساکارز به گلوکز و فروکتوزتجزیه می شود.

گلوکز و فروکتوز ساده ترین اشکال قندهای موجود در بدن ماهستند که انرژی بدن را تأمین می کنند. بنابراین، اگر یک بیماردیابتی در طول روز یا هنگام تمرین چند خرما بخورد، بلافاصلهانرژی و استقامت خود را به دست می آورد. به همین دلیل، خرمابه طور گسترده در سراسر جهان برای افطار در ماه مبارکرمضان استفاده می شود.

میوه ای بدون چربی، مغذی و شیرین

خرما حاوی منابع عالی تغذیه ای است. این میوه چربی بسیارکمی دارد، کلسترول ندارد و حاوی مقدار زیادی مواد مغذیضروری مانند ویتامین B کمپلکس، ویتامین A، آهن، کلسیم،مس، سدیم، پتاسیم و منیزیم می باشد.

یکی دیگر از عناصر مهم موجود در خرما سلنیوم است کهعملکرد ایمنی بدن را بهبود می بخشد و از سرطان جلوگیری میکند.

خرما حاوی فیبرهای غذایی است

خرما جدا از داشتن مقادیر زیاد کربوهیدرات، از نظر فیبر غذایینیز بسیار غنی است و درحدود 4/6 تا 11/5 درصد کل میوه را فیبر ها تشکیل می دهند. اکثر فیبرهای موجود در خرما بهصورت نامحلول است. این امر به کاهش کلسترول، کنترل قندخون و کاهش وزن کمک می کند. مطالعات نشان می دهند کهحدود 100 گرم خرما تقریباً 8 گرم فیبر دارد و حتی می تواند ازسرطان روده بزرگ جلوگیری کند.