با توجه به تحقیقات جدید، افزودن خرما به رژیم غذایی روزانه می تواندسطح تری گلیسیرید خون شما را افزایش داده بدون اینکه سطح قند خون را افزایش دهد.
پروفسور مایکل آویرام، از انستیتوی علوم Technion-Israelاظهار دارد کهمصرف خرما به مدت چهار هفته به صورت روزانه می تواند کیفیت لیپیدها(چربی ها) را در خون و بدون افزایش سطح قند بهبود بخشد. خرما، که درمناطق نیمه گرمسیری و بیابانی در سراسر آفریقای شمالی، خاورمیانه ، کالیفرنیا و استرالیا رشد می کند، سرشار از قندهای طبیعی و ویتامینهای A و B است. تصور می شود که یکی از قدیمی ترین میوه های کشت شده در جهان خرما می باشد و نخل خرما "درخت زندگی" نامیده میشود، زیرا از هر قسمت این درخت می توان استفاده کرد.
آویرام و تیمش آزمایشی را روی 10 فرد سالم انجام دادند و از آن هاخواستند به مدت چهار هفته روزانه 3.75 اونس خرما مصرف کنند. نتایجاین آزمایش که توسط مجله Chemistry of Agricultural and FoodChemistry به صورت آنلاین منتشر شد ، نشانگر کاهش 15 درصدی سطح تری گلیسیرید (چربی ها) و کاهش 33 درصدی میزان اکسیداسیون چربی ها در خون بود.
طبق نظریه آویرام، خطر برای بیماری های قلبی و عروقی نه تنها با اندازهگیری مقدار کلسترول خون، بلکه با کیفیت آن نیز ارزیابی می شود. این کیفیت با اکسید شدن کلسترول به مولکول های مضر پایین می آید
دکتر آویرام بیش از 20 سال برای یافتن راهکارهایی جهت جلوگیری وتجزیه رسوبات کلسترول در رگ ها - تصلب شرایین - که باعث سکته وبیماری های قلبی می شود که یکی از دلایل اصلی مرگ در دنیای غرباست، تلاش کرد. او به ویژه در کشف آنتی اکسیدان های طبیعی متمرکزشد که می تواند کیفیت سطح کلسترول خون را بهبود بخشد و مقدار زیادی از این آنتی اکسیدان ها را در خرما یافت.
خرما حاوی مقادیر زیادی قند است و محققان با کشف اینکه رژیم غذایی غنی از خرما باعث افزایش سطح قند خون نمی شود متعجب شدند. آویرام معتقد است که این موضوع خرما را حتی برای بیمارانی که از قندخون خفیف رنج می برند مناسب می کند.