برخی مطالعات نشان می دهد که خرما از چند جهت ممکن است برای سلامتی مردان مفید باشد.
درمان ناباروری
در شیوه های طب سنتی آفریقا، مردم مدتهاست که از خرما برای درمان ناباروری مردان استفاده می کنند. با این حال تحقیقات علمی محدودی جهت حمایت از اثربخشی خرما برای این منظور وجود دارد. این مطالعه هنوز تحت بررسی انسانی قرار نگرفته است.
محققان اثرات خرما را بر باروری موش های صحرایی مبتلا به ناباروری ناشی از نوروتوکسین آزمایش کردند.
خرما باعث کاهش علائم ناباروری در موش صحرایی شد، اما همچنین باعث کاهش سطح هورمون تستوسترون که با باروری در ارتباط است نیز می شود.
محققان پیشنهاد می کنند که در مطالعات آینده باید سعی شود مقدار مطمئنی از خرما برای درمان ناباروری مشخص شود.
در نتیجه قبل از آنکه دانشمندان در مورد استفاده از خرما برای درمان ناباروری توصیه کنند، باید تحقیقات بیشتری در مورد تاثیر خرما بر باروری در انسان انجام دهند.
تقویت سلامت مغز
یک بررسی علمی از منبع معتبر سال 2016 خاطرنشان می کند که مصرف منظم خرما مهارت های تفکر بهتر و کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تقویت می کند.
آلزایمر حافظه و توانایی تفکر را مختل می کند. این بررسی نشان می دهد که استفاده طولانی مدت از مکمل های میوه خرما با کاهش تشکیل پلاک در مغز همراه است. این پلاک ها در افراد مبتلا به آلزایمر مشخص است. آنها ممکن است به دلیل آنتی اکسیدان های خود به کاهش بیماری مزمن کمک کنند.
مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد می توانند فرآیندی ایجاد کنند که به آن استرس اکسیداتیو معروف است. دانشمندان بر این باورند که استرس اکسیداتیو در ایجاد برخی از بیماری های مزمن نقش دارد. این موارد شامل سرطان، دیابت، بیماری آلزایمر و بیماری های قلبی عروقی است. خرما دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است و منبع معتبر با قابلیت بهبود شرایط مزمن محسوب می شود.
افزایش سلامت پوست
محصولات پوستی حاوی عصاره خرما ممکن است سلامت پوست را بهبود ببخشند.
تحقیقات نشان می دهد استفاده از محصولات پوستی حاوی عصاره خرما بر روی پوست می تواند رطوبت، خاصیت ارتجاعی و روشنایی پوست را بهبود بخشد. محققان همچنین خاطر نشان کرده اند که خرما ممکن است اثرات پیری را بر روی پوست کاهش دهد.
کمک به کنترل دیابت
یک بررسی علمی منبع معتبر نشان می دهد که خرما به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان ، توانایی درمان دیابت را دارد.
برخی مطالعات در این بررسی نشان می دهد که خرما می تواند عملکرد پانکراس را در ترشح انسولین،هورمونی که به حفظ سطح طبیعی قند خون کمک می کند، بهبود بخشد. مطالعات دیگر نشان می دهد که خرما می تواند به کاهش عوارض دیابت کمک کند.
علاوه بر این، خرما سرشار از فیبر است، به این معنی که بدن هنگام هضم آنها را به آرامی جذب می کند. این مسئله کمک می کند تا سطح قند خون یک فرد ثابت باشد. سطح بالای قند خون می تواند یک مسئله مزمن در افراد دیابتی باشد.
یک منبع منبع معتبر نشان می دهد که فیبرهای غذایی می توانند از دیابت، چاقی و بیماری های قلبی عروقی را کنترل کنند. علاوه بر این، فیبر می تواند به کاهش خطر بیماری های دستگاه گوارش مانند یبوست، سرطان روده بزرگ و زخم کمک کند.