زمان رشد درخت خرما

26 بهمن 1399

زمان رشد درخت خرما

خرما یکی از میوه های یک محیط کویری است. تحقیقات نشان‌ می‌ دهد هزاران سال قبل از میلاد مسیح خرما به عنوان منبع غذایی در سرزمین های بیابانی مصر و اطراف مورد استفاده قرار می گرفته است. امروزه در بسیاری از نقاط دیگر جهان، می توان شاهد کاشت درخت خرما بود.

نخل ها خیلی زود بالغ می شوند و قد می کشند، اما زمان میوه دادن آن ها کاملاً متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد.  یک نخل خرما به طور متوسط ​​بین 4-8 سال طول می کشد تا به ارتفاع مناسبی برسد و میوه دهی کند. اما مشکل اصلی پرورش نخل خرما، نیازهای ویژه خاکی است که در آن کاشته می شود زیرا یکی از کمترین میزان جوانه زنی بذر را دارد.

 به طور کلی، یک دانه خرما باید بتواند در هر مکانی بین 14-21 روز جوانه بزند و اگر تفاوت کمی در شرایط لازم وجود داشته باشد، می میرد.  غذاهای داخل بذر به اندازه کافی برای جوانه زدن ریشه و رشد کافی است، اما هر تلاشی برای تقویت این روند با افزودن کود به خاک باعث سوزاندن ریشه های تازه متولد شده و بذر کاشته شده می شود. 

بذر برای جوانه زنی به خاک مرطوب نیاز دارد و در خاک خشک از بین می رود، هرگونه تغییر جزئی حتی ممکن است روند جوانه زنی را به بیش از صد روز افزایش دهد!

 بهترین گزینه برای کاشت درخت خرما خرید گیاه 2-3 ساله است تا از شرایط جوانه زنی عبور کرده باشد.  از دیگر عوامل به ثمر نشستن درخت خرما، وجود یک گیاه نر در اطراف یک ماده برای تقویت گرده افشانی و تأمین آب کافی برای رسیدن میوه است.  

این موارد در انواع درخت خرما وجود دارد اما هنوز هم می توان با گونه های مختلفی روبرو شد که روند رشد و میوه دهی آنها بسیار کوتاه تر یا بیشتر است. 

همچنین توجه به این نکته مهم است که نخل های خرما بومی مناطق آب و هوایی کویر هستند و در دماهای پایین زنده نخواهند ماند، به همین دلیل رشد آن ها به منطقه ای که در آن زندگی می کنید بستگی دارد.  اگر یک منطقه نیمه گرمسیری یا خشک باشد که میزان بارندگی درست و در عین آفتابی درخشان دارد، در مراقبت از درخت خزما برای رشد مشکلی نخواهید داشت.