خرما میوه ای است که در بسیاری از مناطق گرمسیر جهان رشد می کند. خرما در سالهای اخیر کاملاً محبوب شده و فواید آن برای بدن اثبات شده است.
این میوه شیرین از نظر برخی مواد مغذی مهم بسیار غنی است.
در این مقاله به برخی فواید خرما برای سلامتی اشاره می کنیم و اهمیت حضور آن را در رژیم غذایی مورد بحث قرار میدهیم.
1. بسیار مغذی
خرما یک میوه بسیار مغذی برای بدن است.
میزان کالری خرما از میوه های تازه بیشتر است اما مقدار آن برای بدن کافی می باشد. میزان کالری خرما مانند سایر میوه های خشک از جمله کشمش و انجیر است.
بیشتر کالری موجود در خرما از کربوهیدرات تأمین می شود. مابقی از مقدار بسیار کمی پروتئین است. خرما علیرغم کالری موجود در آن، علاوه بر مقدار قابل توجهی فیبر حاوی برخی ویتامین ها و مواد معدنی مهم است.
2. سرشار از فیبر
دریافت فیبر کافی برای سلامت کلی بدن شما مهم است.
مصرف تقریبا 7 گرم فیبر در چند دانه خرما در رژیم غذایی یک روش عالی برای افزایش فیبر دریافتی بدن است.
فیبر با جلوگیری از یبوست می تواند برای سلامت دستگاه گوارش مفید باشد و باعث تقویت روده میشود.
علاوه بر این، فیبر موجود در خرما می تواند برای کنترل قند خون نیز مفید باشد. فیبر به هضم غذا و جلوگیری از افزایش زیاد قند خون پس از خوردن غذا کمک می کند.
3. سرشار از آنتی اکسیدان های ضد بیماری
خرما آنتی اکسیدان های مختلفی را ارائه می دهد که دارای مزایای سلامتی از جمله کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری است.
آنتی اکسیدان ها از سلول های شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایدار هستند که ممکن است واکنش های مضر در بدن شما ایجاد کنند و منجر به بیماری شوند.
در مقایسه با انواع مشابه میوه ها مانند انجیر و آلو خشک، نظر می رسد خرما بالاترین محتوای آنتی اکسیدان را دارد.
در ادامه سه آنتی اکسیدان قوی که در خرما وجود دارد را بررسی می کنیم:
فلاونوئیدها: فلاونوئیدها آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند که ممکن است به کاهش التهاب کمک کنند برای کاهش خطر دیابت، بیماری آلزایمر و انواع خاصی از سرطان مورد مطالعه قرار گرفته اند.
کاروتنوئیدها: ثابت شده است که کاروتنوئیدها سلامت قلب را تقویت می کنند و همچنین ممکن است خطر ابتلا به اختلالات مربوط به چشم مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش دهند.
اسید فنولیک: به دلیل خواص ضد التهابی، اسید فنولیک می تواند به کاهش خطر سرطان و بیماری های قلبی کمک کند.
4- خرما سلامت مغز را ارتقا می دهد
مصرف خرما ممکن است به بهبود عملکرد مغز کمک کند.
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که خرما برای کاهش مارکرهای التهابی مانند اینترلوکین 6 (IL-6) در مغز مفید است. مقادیر بالای IL-6 با خطر بیشتری نسبت به بیماری های نورودژنراتیو مانند آلزایمر همراه است.
علاوه بر این، مطالعات نشان داده است که خرما برای کاهش فعالیت آمیلوئید بتا، که می تواند پلاک هایی مضر در مغز ایجاد کند، مفید است.
وقتی پلاک ها در مغز جمع می شوند، ارتباط بین سلول های مغزی را مختل میکنند، که در نهایت می تواند منجر به مرگ سلول های مغزی و بیماری آلزایمر شود.
یک مطالعه نشان داده است که غذای مخلوط شده با خرما، به طور قابل توجهی حافظه و توانایی یادگیری را بهتر و همچنین رفتارهای مرتبط با اضطراب را کاهش می دهد.
خاصیت تقویت کنندگی مغز خرما به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های شناخته شده در کاهش التهاب از جمله فلاونوئیدها شناخته شده است.