آنالیز خرما مضافتی

26 بهمن 1399

آنالیز خرما مضافتی

خرمای مضافتی  یکی از خوشمزه ترین و لذیذ ترین انواع خرما در دنیا دانست. این خرما در اصل به صورت رطب در سرد خانه ها ذخیره میشود و بهتر است از آن به عنوان رطب مضافتی یاد کرد.
بیشترین مشتریان خارجی در زمینه صادرات نیز این خرما را خریداری می کنند می توانید نیم نگاهی هم به صادرات خرمای مضافتی داشته باشید .
ایده آل ترین رنگ برای نوع مرغوب این نوع خرما رنگ مشکی میباشد. میزان رطوبت مطلوب این نوع خرما بین  14% تا 36%متناسب بازمان برداشت و منطقه  کشت شده متغییر است.
بیشترین مناطق که این محصول در آن کشت میشود شهرستان بم و روستاهای اطراف آن ،جیرفت، نرماشیر, بروات(برُا)می باشد. کیفیت خرمای مضافتی که در بم کاشت می شود قابل مقایسه با سایر نقاطی که در آن کاشته می شود نیست.
زمان برداشت خرما مضافتی
زمان برداشت خرما مضافتی در اواخر تابستان (شهریور ماه) است. خرما مضافتی از نخلستان برداشت سپس در کارتن های مناسب مصرف در سردخانه های اختصاصی شرکت صنایع مدیا بنیان در دمای 5- تا 5 درجه سانتی گراد نگهداری می شوند. پس از سورت و تمیز کردن در بسته های صادراتی و یا برای فروش داخلی، بسته بندی می شوند. شرایط نگهداری خرما مضافتی تا حدودی نسبت به دیگر خرماها سخت تر است، به دلیل میزان رطوبت بالای آن باید شرایط برای جلوگیری از فساد آن فراهم شود.
خرما مضافتی سرشار از آهن، ویتامین های گروهA و B، انواع مواد معدنی معدنی بخصوص پتاسیم است. مصرف روزانه خرما میتواند کمبود آهن در بدن افراد را جبران کند. همچنین دارای قند طبیعی فروکتوز است که از قند و شکر معمولی بسیار مفید تر می باشد.
ویژگی های منحصر به فرد خرمای مضافتی
این خرما بیشتر نام رطب را برخورد دارد و بسیاری آن را به اسم رطب می شناسند.
بسیاری از خرماها نام مخصوص به خود را دارند ولی در بسیاری از نقاط کشور به خرمای مضافتی فقط کلمه رطب گفته می شود که در نوع خود جالب توجه است.
رنگی که مردم برای این خرما دوست دارند و بسیاری از خریداران نیز ترجیح می‌دهند این خرما را در رنگ مشکی خریداری کند و حتی مشکی تیره نیز بر روی فروش این محصول تاثیر می گذارد.
هرچند که این خرما در نوع قهوه ای نیز و قهوه ای تیره نیز موجود می باشد چرا که این خرما درمرحله اول برای رسیدن به خود به شکل قرمز است و جالب است بدانید با طی شدن مراحل رشد به رنگ مشکی تبدیل می شود.
بسیاری از خرما ها را می‌توان در هوای آزاد و در محیط اتاق نگهداری کرد اما شرایط نگهداری این خرما مقداری منحصر به فرد می باشد و توصیه می‌شود که این خرما را برای مصرف در منزل در یخچال نگهداری کنید و هر زمان که برای مصرف خواستید ،  سه ساعت زودتر آن خرما را از یخچال خارج کرده و و بعد آن را مصرف کنید.