خواص خرما در پزشکی

26 بهمن 1399

خواص خرما در پزشکی

خرما یک ماده‌ی غذایی شیرین است که اصالت آن به کشور عراق برمی‌گردد. این ماده‌ی غذایی نوع، مزه‌، اندازه و رنگ‌های متفاوتی دارد. خرما حاوی مواد مغذی مختلفی است که ممکن است سطح کلسترول خون را تنظیم کنند، سلامت استخوان‌ها را بهبود ببخشند، به زنان باردار کمک کنند و عملکرد شناختی را بهبود دهند.
ارزش غذایی خرما
خرما به‌طور طبیعی سرشار از ویتامین‌های B6، آ و کا است. این ویتامین‌ها به رشد استخوان‌ها و بهبود سلامت چشم‌ها کمک می‌کنند. فیبر موجود در خرما سلامت روده را بهبود می‌دهد و به‌طور طبیعی میزان کلسترول را کاهش می‌دهد. خرما ممکن است خطر ابتلا به سرطان‌های روده و معده را کاهش دهد.
مواد معدنی دیگر خرما مثل کلسیم، آهن، پتاسیم، پروتئین، منگنز، منیزیم، فسفر، مس و گوگرد عملکرد عمومی بدن را بهبود می‌بخشند. این مواد معدنی برای سوخت‌وساز و عملکرد سیستم ایمنی بدن مفید هستند. فولات موجود در خرما برای زنان باردار مفید است و تیامین آن هم برای سیستم عصبی فوایدی دارد.
خرما سرشار از آنتی اکسیدان‌های ضد بیماری
همان طور که پیشتر اشاره شد، خرما سرشار از انواع آنتی اکسیدان‌هایی است که در کاهش ریسک ابتلا به چندین بیماری نقش مهمی ایفا می‎کنند.
آنتی اکسیدان‌ها از سلول‌های شما در برابر رادیکال‌های آزاد مراقبت می‌کنند. این رادیکال‌ها مولکول‌های غیر پایداری هستند که ممکن است منجر به واکنش‌هایی در بدن شوند که در نهایت منجر به بیماری شوند.
در مقایسه با میوه‌های مشابهی مثل انجیر و آلوی خشک، میزان آنتی اکسیدان موجود در خرما به مراتب بیشتر است.
خرما به خصوص شامل سه ماده زیر به عنوان آنتی اکسیدان است:
فلاونویید: این آنتی اکسیدان‌های قوی ریسک بیماری‌های التهابی را کاهش می‌دهند و در چندین پژوهش مشخص شده است که فلاونوییدها پتانسیل کاهش ریسک دیابت، آلزایمر و انواع خاصی از سرطان را دارند.
کاروتنویید: ثابت شده است که این نوع آنتی اکسیدان باعث افزایش سلامت قلب می‌شود و ریسک ابتلا به بیماری‌های چشم مثل از بین رفتن مخاط چشمی را کاهش می‌دهد.
فنولیک اسید: این نوع آنتی اکسیدان به خاطر خواص ضد التهابی‌اش شناخته می‌شود. همچنین ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان را هم کم می‌کند.