در درخت خرما فقط میوه آن قابل استفاده نیست. هسته خرما، شکوفه خرما و خیلی دیگر از اجزای آن هم قابل استفاده است و برای سلامتی فواید زیادی دارد. به عنوان مثال یکی از مهمترین خواص هسته خرما درمان سنگ کلیه و سنگ مثانه است. همچنین شکوفه درخت خرما مقوی معده است. در این بخش مهمترین خواص اجزای خرما را به شما معرفی می کنیم. خود میوه خرما هم انرژی بخش بوده و میتوانید آن را به جای قند با چای میل کنید.
خواص برگ درخت خرما
خواص آنتی اکسیدانی
به گزارش واحد بین الملل فودکلینیک؛ عصاره برگ نخل روغنی از اکسیداسیون LDL جلوگیری می نماید. از آن جایی که LDL اکسید شده سبب عارضه های عروقی می گردد و همچنین سبب تولید مولکول های فعال بیولوژیکی از قبیل استرول ها و اسیدهای چرب اکسید شده و مشتقات پروتئینی می گردد که به طور مستقیم بر روی دیواره قلب تاثیر گذار هستند این خاصیت عصاره نخل روغنی قابل توجه می باشد.
مفید برای افراد دیابتی
این ماده به طور موثرسبب کاهش گلوکز خون و اکسیداسیون لیپیدها در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می گردد. اپتیمم مصرف عصاره برگ نخل روغنی جهت پیشگیری از آسیب کبد و کلیه افراد دیابتی، 5 فنجان از عصاره 1 درصد برگ نخل روغنی می باشد.
جلوگیری و درمان چاقی و اختلالات لیپیدی
مصرف طولانی مدت مواد غذایی با میزان کلسترول بالا سبب افزایش وزن، کلسترول تام پلاسما، LDL، شاخص آتروژنیک پلاسما و پراکسیداسیون لیپیدها می گردد. مصرف عصاره برگ پالم سبب تخیر افزایش موارد ذکر شده و همچنین سبب افزایش HDL خون نیز می گردد.
خواص ضد سرطانی و ضد توموری
خاصیت فیتواستروژنی عصاره برگ پالم روغنی سبب تقویت خاصیت آنتی اکسیدانی، قدرت نابودی سلول های سرطانی و افزایش میزان استرادیول می شود.
خاصیت فیتو استروژنیک
خاصیت استروژن عصاره این ترکیب به واسطه حضور فلاوونوئیدها و اسیدهای فنولیک گزارش شده است. این ترکیبات دارای شباهت های خاصی به استروژن از نظر ساختار و عملکرد هستند. این خاصیت استروژنی می تواند توجیه اثر آن بر پروفایل لیپید باشد.
خصوصیت ضد میکروبی
عصاره الکلی برگ نخل روغنی اثر ممانعت کننده ای بر بسیاری از باکترهای دارد. موثرترین اثر این عصاره بر استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده گردیده است. همچنین مشاهده شده است که این ترکیب در ابتدای فاز رشد بر فیزیولوژی و مورفولوژی کاندیدا آلبیکانس اثر ممانعتی دارد.